Cercle de l'Aigua: Fòrum de debat i reflexió de la Fundació Agbar
Reportatge

Calella celebra el Dia Mundial del Turisme amb una jornada centrada en el sector turístic de Catalunya. El Cercle de l'Aigua, l'espai de debat impulsat per la Fundació Agbar, va reunir a Calella diferents càrrecs públics i agents del sector per reflexionar sobre els models turístics i el potencial econòmic del turisme a Catalunya.

Van obrir la jornada Felip Puig, conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i Montserrat Candini, alcaldessa de Calella. Després, càrrecs públics i agents del sector turístic van participat en tres taules rodones on es van debatre debatut les problemàtiques del sector turístic a Calella i a d'altres localitats turístiques de la costa catalana, els diferents models turístics d'èxit del país (com el de Girona o Barcelona), o la importància de les infraestructures, tan les de transport, com les energètiques o de gestió de l'aigua, per al desenvolupament eficient i sostenible del turisme. Albert Martínez Lacambra, director general d'Agbar a Catalunya, va tancar la jornada juntament amb el diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ramon Riera, i l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

El Dia Mundial del Turisme, promogut per l'Organització Mundial del Turisme de Nacions Unides, se celebra cada any des de 1980 el 27 de setembre. Cal recordar que el turisme representa el 9% del PIB mundial i genera un de cada 11 llocs de treball al món.